Halloween: jednostavne i zabavne dekoracije za uređenje vašeg doma

Noć vještica, ili popularnije „Halloween“ je anglosaksonski blagdan kojeg obilježavamo u noći uoči Svih svetih, 31. listopada. Iako svoju najveću popularnost doseže na području dalekog SAD-a, sve se češće obilježava i u našim krajevima, a vjerujemo kako ste sigurno barem jednom i vi u svoj dom unijeli dašak ovog zabavnog blagdana. Najpopularnija dekoracija za Noć vještica je lanterna izrađena od kore bundeve, tzv. „Jack-o’-lantern“, a mi ćemo vam pokazati nekoliko jednostavnih i zabavnih dekoracija kako biste mogli obilježiti tu noć u svom domu.

Pročitaj više →

Važnost boja za uređenje interijera

Daleko smo dogurali od crno bijelog svijeta, a sve više istraživanja se provodi na temu utjecaja boja na raspoloženje. Stoga ni ne čudi da su boje postale novi trend za uređenje interijera, koje unose velike promjene za mali novac. Kroz ovaj blog preporučit ćemo vam koje boje koristiti u pojedinim prostorijama, te kako detaljima u jarkim bojama podići uređenje interijera na višu razinu.

Pročitaj više →

Vaša kuhinja je zastarjela? – kako ju renovirati uz minimalne troškove?

Htjeli mi to sebi priznati ili ne, kuhinja je i dalje jedna od najvažnijih prostorija u našem domu i zato su vrlo često renovacije ovakvih prostora opsežne, dugotrajne i skupe. Prosječni vijek trajanja kuhinja ovisi o materijalu od kojeg je izrađena, kvaliteti izrade i načinu održavanja. Ukoliko nam kuhinja estetski više ne odgovara, ali je kvalitetno izrađena i nije joj potrebna kompletna renovacija, estetske preinake su jednostavnije nego što mislite. Ako je vaša kuhinja zapela u prošlom stoljeću, a ne raspolažete dovoljno velikim budžetom da ju kompletno renovirate, ne brinite donosimo vam nekoliko savjeta uz koje će vaša kuhinja zablistati novim sjajem.

Pročitaj više →

Vrste materijala za drveni namještaj

Drveni namještaj je širok pojam s obzirom da njegova kvaliteta, dugotrajnost, a u konačnici i cijena variraju ovisno od kojeg materijala je izrađen. U ovom blogu vam donosimo pregled najčešće korištenih materijala za izradu namještaja po mjeri kako bi mogli donijeti pravilnu odluku koji materijal bi bio najpogodniji za vas. 

Pročitaj više →

Tri prostorije u kojima se isplati imati namještaj po mjeri

 

Gdje uštedjeti a gdje koristiti namještaj po mjeri?

Ovo je vrlo individualno pitanje, ali kada je ograničeni budžet u pitanju za ove tri prostorije bi svakako trebalo razmisliti o investiranju u namještaj po mjeri

Pročitaj više →

Namještaj po mjeri, luksuz ili potreba?

Sve više klijenata odlučuje se izraditi namještaj po mjeri, prvenstveno zato što je svaki životni prostor specifičan i zahtijeva individualan pristup prilikom uređenja. Moderan i brz tempo života zahtjeva i da prostor u kojem živimo bude funkcionalan i prilagođen našem životnom stilu. Ukoliko se još niste odlučili da li je namještaj po mjeri idealan izbor za vas možda će vam ovih par savjeta pomoći pri vašem odabiru. 

Pročitaj više →

Namještaj po mjeri – od hobija do poduzeća

Gubitak posla za neke ljude predstavlja kraj njihove karijere, ali za osnivača poduzeća Dabar PL Željka Pušića to je bio poticaj da svoj hobi pretvori u uspješno obiteljsko poduzeće koje danas zapošljava preko 20 ljudi. Pročitaj više →